top of page
  • De Rooy

WAAROM IS METAAL SORTEREN BELANGRIJK?

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2023


DE MEERWAARDE VAN OUDE METALEN

Maximaal profijt halen uit uw binnengebrachte metalen bij schroothandel De Rooy in Schoten-Antwerpen? Dan is metaal juist sorteren de boodschap! Als ervaren specialist in het opkopen en verwerken van oude metalen geven we u graag enkele tips waarom metaal sorteren belangrijk is.


OUDE METALEN BINNENBRENGEN? LEES EERST EVEN DIT!

  • Tijdswinst: U kunt al uw oude metalen in één keer bij ons binnenbrengen. Metalen zoveel mogelijk op voorhand sorteren is praktischer dan bij ons ter plaatse en het zorgt zowel voor u als voor ons ook voor een grote tijdswinst. Zo kunnen we gesorteerde metalen sneller en efficiënter apart afwegen.

  • Meeropbrengst: Het is van belang oude metalen zo proper mogelijk te sorteren. Waarom? Als u deze op voorhand sorteert, worden de metalen in hun soort aanvaard. Aanhechtingen in hout, kunststof (deze onzuiverheden zijn afvalproducten) of ijzer kunnen we niet aanvaarden en worden dan beschouwd als aluminium, inox of andere.

  • Elke metaalsoort heeft zijn prijs: Alle oude metalen kopen we van u over: we aanvaarden ferro- en non-ferrometalen. Ferrometalen zijn magnetisch en omvat alle ijzerschroot, non-ferrometalen zijn niet-magnetisch. IJzer, zink, lood, … elke metaalsoort heeft een eigen prijs: Zo is rood koper meer waard dan geel koper en aluminium meer waard dan ijzer. We wegen uw binnengebrachte metalen zorgvuldig en bieden u een concurrentiële prijs op basis van het gewicht en de dagprijs van de metaalsoort.

  • Steentje bijdragen aan het milieu: Alle oude metalen die we verzamelen gaan terug naar smelterijen en fabrieken voor de productie van nieuwe metalen. Zo krijgen uw oude metalen een nieuw leven!


Oude metalen juist sorteren biedt dus alleen maar voordelen! Toch niet helemaal zeker hoe oude metalen te sorteren of binnen te brengen? Bel De Rooy in Schoten gerust voor meer info!

74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page